Tamamen yapay zekâ ile üretilen ilk TV reklâm filmi

Doğanay Şalgam, tamamen yapay zeka ile hazırlanan yeni reklam filmini yayınladı. Çeşit çeşit yemeklerin, insanların, evlerin, kültürlerin hep aynı içeceklerle buluştuğu ramazan sofralarına artık şalgam ile lezzet katma zamanının geldiğini öne çıkaran reklam filmi, prodüksiyonu kadar akıllıca kurgulanan sıra dışı stratejisi ile de dikkat çekiyor. İçecek sektörüne tatlı bir meydan okuma ile göz kırpıyor. Jüpiter imzası taşıyan reklam filmi hem “İftar Sofralarına da Çok Yakıştı” hem de “Yapay Zeka Doğanay’a çok yakıştı” dedirtiyor. Doğanay Şalgam, geleneksel ve modern dünyayı buluşturmaya şimdi de ramazan geleneği ile yapay zeka teknolojisini bir araya getirerek devam ediyor. “Yakışır Doğanay Şalgam!” söylemiyle şalgamın şimdiye kadar yan yana hayal etmediğimiz lezzetlerin yanına bile çok yakıştığını otantik ve modern dünyaları bir araya getirerek anlatan reklam kampanyasının devam iletişimi olan ramazan filminde Doğanay, şalgamın iftar sofralarına da çok yakıştığına dikkat çekiyor. “Yakışır” söylemini iftar sofralarına taşıyan marka, bir yeniliğe daha imza atarak tamamen yapay zeka ile yapılmış reklam filmi ile karşımıza çıkıyor.

Doğanay Şalgam
Doğanay Şalgam

İçecek sektörüne tatlı bir meydan okuma stratejisi ile kurgulanan reklam filminde birbirinden farklı evler, her yaştan karakterler ve çeşit çeşit yemeklerle donatılmış geleneksel ramazan sofraları yapay zeka ile yaratıldı. Reklam filminde tüm sahnelerin yanı sıra ilk kampanya için hazırlanan dillere pelesenk olan jingle’ın ramazan versiyonu da özenle uyarlandı. Evlerden kültüre, insanlardan yemeklere tüm unsurlardaki çeşitliliğe karşın tüketilen içeceklerin hep aynı olduğu teması üzerinde durulan filmde, “Şimdi o iftar sofrasına şalgamla lezzet katma zamanı!” ifadesiyle şalgamın tüm yemeklerin yanına çok yakıştığı bir kez daha vurgulandı. Doğanay’ın yeni reklam filmi, Jüpiter imzası taşıyor. Reklam filminin yapım aşamasında ise Mördak Yapım yer alıyor.

Şalgam nedir?

Şalgam, özellikle Adana, Mersin ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaygın olarak tüketilen fermente bir içecektir. Mor havuç, bulgur unu, tuz ve suyun fermantasyonu ile hazırlanır. Acılı veya acısız olarak tüketilebilen bu içecek, ekşi ve tuzlu bir lezzete sahiptir. Acılı versiyonunda acı biber eklenerek daha yoğun bir tat elde edilir. Şalgam, fermente bir içecek olması nedeniyle doğal probiyotik kaynağıdır. C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olup bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Sindirimi destekleyici etkisiyle mideyi rahatlatabilir. Özellikle kebap ve et yemekleriyle birlikte tüketilen şalgam, Adana kebabı ve ciğer kebabının yanında sıkça tercih edilir. Ayrıca bazı bölgelerde rakıyla birlikte de içilmektedir. Şalgam kelimesi aslında bir turp çeşidini ifade etse de halk arasında genellikle şalgam suyu ile özdeşleşmiştir. Şalgam turpu yemeklerde ve turşu olarak tüketilirken, şalgam suyu içecek olarak tercih edilir.

HyperX Clutch Tanto videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yeni videolar için buradan kanala abone olmayı unutmayın!