Hat kapatma parasını ödemeyenler icralık

Cep telefonu kullanıcıları son dönemde icra şoku yaşıyor. Yıllar öncesi kapattırdıkları gsm hatları şimdilerde başlarına bela oldu. Hatlarını kapatırken “hat kapatma ücreti”ni ödemeyen tüketiciler cep telefonlarına gelen mesaj ile haklarında icra takibi başlatıldığını öğreniyor.

Kullanmadığınız ya da yıllar önce kullanıma kapattırdığınız GSM hattınız oldu mu? Eğer yanıtınız “Evet” ise size kötü bir haberimiz var. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre; hat iptali için borç ödemek yetmiyor. Hat kapama ücretini ödemeyi unuttunuz ya da bu ücreti bilmiyorsanız icralık olabilirsiniz. İşte yaşanan mağduriyetlerden bazıları şöyle:

Gelen Mesaj Şok Etti!  

“Bugün annemin cep telefonuna hukuk bürosundan ödenmeyen cep telefonu faturası yüzünden icra takibinin başlatılacağı bilgisini içeren bir mesaj gelmiş bulunmaktadır. Ancak seneler önce tamamen borcunu tamamlayıp, kapattığımız hattımız kapsamında nasıl böyle bir borç geldiğini anlayabilmiş değilim. Hukuk bürosuyla görüşmemiz sonucunda 2009 yılından kalma hat kapatma parasının ödenmediğini ilettiler.  Ancak biz 2009 da o gsm operatörünü kullanmıyorduk bile, ondan seneler önce kapattırmıştık. Tüketici mahkemesiyle görüşüp konuyu hukuki makamlara taşıyacağız.”

Tüketici Tepkili  

“Kullanmakta olduğum hattı sabit tarife ücretini aştığı için kapatmak istiyorum. Fakat kapatma ücreti ve 1 yıllık vergi tutarını ödemem şartı ile hattın kapatılmasının mümkün olduğunu söylediler.Kullanmadığım hattın ücreti ödemekle yükümlü müyüm?”

Hat İptali İçin Borç Ödemek Yetmiyor  

Gelen şikayetler üzerine cep telefonu kullanıcılarını uyaran Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Bu tür sorunlar yaşamamak için tüketici bilinçlendirilmeli. Hat iptali işlemi için hat sahibi ya da hak sahibinin noter vekaleti vermiş kişinin abonesi olduğu gsm operatörüne hat kapama isteğini belirten dilekçe vermesi gerekiyor. Eğer dilekçe vermez ve hat kapanmaz ise telefon hattı borcunun ödenmediği için operatör tarafından iptal ettirilir. Her geçen gün borçla ilgili olarak gecikme faizi eklenir ve borç tutarı sürekli artar.” şeklinde konuştu.