Aidatsız alarm sistemi | Yale Sync Akıllı Ev Alarmı incelemesi

Yale Sync akıllı ev alarm sistemini inceledim. Öncelikle Yale’in 180 yıl önce Amerika’da Linus Yale tarafından kurulan ve güvenlik çözümleri konusunda önde gelen markalardan biri olduğunu hatırlatmak isterim.

Silindir kilidin mucidi olan firma, kurucusunun adını da daha önce incelediğim akıllı kilide vermişti. Yale Linus akıllı kilidin incelemesini de burada bulabilirsiniz.

Yale Sync adlı akıllı ev alarm sistemini inceliyor ve bize neler sunduğuna bakıyoruz. Bana şirket tarafında gönderilen ürünün tam adı; Yale Sync Smart Home Alarm Family Kit. Bu kitin aksesuar sayısı giderek artan farklı paketleri de mevcut.

Kutudan neler çıkıyor?

Sync Smart Home Alarm Family Kit adlı ürünün kutu içeriğine baktığımızda, 1 adet Smart Hub, Smart Hub adaptörü, ethernet kablosu, 2 adet PIR Hareket Dedektörü, 1 adet Kapı/Pencere Kontağı, 1 adet Duvar Tipi Kumanda, 1 adet Dış Siren ve 2 adet de evinizde alarm sistemi kurulu olduğunu gösteren sticker çıktığını görüyoruz.

Aylık ücret ödemesi olmayan alarm sistemi

Yakın zamana kadar evimize alarm sistemi kurmak, büyük bir bütçe ayırmayı gerektiriyordu. Yale Sync Akıllı Ev Alarmı, bilindik alarm sistemlerinin aksine aylık ücret ödemeyi gerektirmeyen ve bir kez satın alıp kurduğunuzda tamamen size ait olan bir sistem. Vidalama gerektirmeden sistemi kurabilir ve başka bir yere taşındığınızda kolaylıkla tekrar aktif edebilirsiniz.

Evinizde geniş bant internet ağı bulunmalı

Yale Sync Akıllı Ev Alarmı, evinizde geniş bant internet ağı bulunmasını gerektiriyor. Alarm sisteminin Smart Hub adı verilen kutusu, modeminize ethernet kablo ile bağlanıyor. Sensör, tuş takımı gibi diğer tüm aksesuarlar kablosuz olarak Smart Hub ile iletişim kuruyor.

Smart Hub ile sensörlerin arasında 200 metreye kadar mesafe bulunabilir. Bu da demek oluyor ki, evinizdeki Smart Hub ile garajınızın kapısındaki sensör bile sorunsuz haberleşebilir.

Yale Sync kurulumu nasıl yapılıyor?

Yale Sync Akıllı Ev Alarmı’nı kurmak için, kutudan tüm parçaları çıkarmamız gerekiyor. İlk yapacağımız için Smart Hub’ın içindeki tekrar şarj edilebilir bataryayı aktif hale getirmek.

Bunun için Smart Hub’ın arkasındaki küçük plastik parçayı tornavida gibi bir araç yardımıyla çıkarıyor ve buradaki anahtarı açık hale getiriyoruz. Daha sonra kapağı tekrar yerine takıyoruz.

Ardından Smart Hub’ın şebekeden güç alacağı adaptörü bağlıyoruz. Normalde şebekeden güç alan Smart Hub, içindeki batarya sayesinde elektrik kesintilerinden etkilenmeyecek.

Bu esnada kutudan çıkan Ethernet kabloyla Smart Hub’ımızı modemimize bağlamış olmamız gerekiyor. Smart Hub’ın Yale sunucularıyla iletişim kurduğunu, üzerindeki LED’in yeşil renkte yanmasından anlayabilirsiniz.

Yale Home uygulamasını indirip yeni üye olun

Kuruluma geçmeden önce telefonunuza Yale Home uygulamasını indirip yeni üye olarak kaydolmamız gerekiyor. Uygulamanın Android veya iOS versiyonları mevcut. Aksesuarların hepsi dahili batarya ile çalışıyor. Bataryaları aktif hale getirmek için aksesuarların arkalarındaki plastik bantları çıkarmamız yeterli.

Kutudan set halinde çıkan aksesuarların bağlantıları önceden yapılmış geliyor. Ekstra bir ayar yapmanıza gerek yok. Sadece kutu harici satın alacağınız ek aksesuarlar için kurulum işlemi gerekiyor.

Vidasız montaj büyük avantaj

Sonrasında aksesuarları evinizde nerelere koyacağınızı tespit edip, montajını yapıyoruz. Montaj için kutudan çıkan vidaları veya eviniz kiraysa yapışkan bantları kullanabilirsiniz.

Montaj tamamlandıktan sonra telefonumuzdaki mobil uygulamadan sinyal testini gerçekleştiriyoruz.

Tuş takımının sinyal testi için 8 ve 9 tuşlarına bir saniye boyunca birlikte basmanız yeterli. Diğer aksesuarlarda ise üzerlerindeki butonlara basarak aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

200 metreye kadar kablosuz iletişim

Smart Hub ile aksesuarların arası 200 metreden fazla değilse, sinyal seviyesi yeterli ve bulundukları noktadan birbirleriyle sorunsuz iletişim kurabiliyorlar demektir.
Son aşamada dış sireni evimizi dış cephesinde görünür bir noktaya monte ediyoruz.

Olağandışı durumlarda 100db şiddetindeki sesiyle caydırıcı olmasının yanında sirenin görünür olması da başlı başına bir caydırıcılık unsuru. Sireni monte etmeden önce dış kapağını çıkarmak ve içindeki güç düğmesini aktif hale getirmek gerekiyor.

Sirenin montajı için yine kutu içerisinden çıkan dübel ve vidaları kullanıyoruz. Montaj sırasında sirenin arkasındaki yayın basılı pozisyonda olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Bu arada olağandışı durumlarda dış sirenle birlikte Smart Hub da siren sesi çıkararak, iç mekânda da caydırıcı bir etki uyandırıyor.

Mobil uygulama ile uzaktan yönetim

Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra telefonunuzdaki Yale Home uygulaması içerisinden alarm sisteminizi yönetebilirsiniz. Yale Home uygulaması, evinizin güvenliğinizi uzaktan yönetmenizi sağlıyor. Uygulama üzerinden alarmı aktif ya da pasif hale getirebilirsiniz.

Yale Home uygulamasıyla dünyanın herhangi bir yerinden ev alarmınızı ve buna bağlı sensörleri yönetebilirsiniz. Ev alarmınızı yönetmek için telefonun yanında Apple Watch 2 ve üst model saatinizi de kullanabilirsiniz.

Gerçek zamanlı bildirimler

Yale Home uygulaması, kullandığınız akıllı telefon ya da akıllı saat gibi cihazlara gerçek zamanlı bildirimler göndererek, aklınızın evinizde kalmasını önlüyor.

Uygulama içinden evinizin tamamı ya da belli bölgeleri için alarmı aktif edebilirsiniz. Ayrıca evinizin güvenliği hakkında sürekli durum güncellemesi alabilir, alarmınız devreye girdiğinde bilgilendirilirsiniz.

Yale Sync, konum belirleme özelliğiyle evden çıktığınızda, size alarm kurmayı hatırlatıyor. Evden uzaklaşmış olsanız dahi telefonunuzdan hemen alarmı aktif edebilirsiniz.

Akıllı alarmın yönetim fonksiyonları

Sync Akıllı Ev Alarmı, Yale’in Smart Living ailesindeki tüm güvenlik ürünlerine kolayca bağlanıyor. İhtiyacınıza göre 40 adede kadar farklı aksesuarı satın alıp, Yale Sync Akıllı Ev Alarmı’yla birlikte kullanmanız mümkün.

Bu aksesuarlar arasında, evcil hayvan dostu hareket sensörü, duman dedektörü, panik butonu, anahtarlık tipi uzaktan kumanda, su kaçağı sensörü, akıllı priz, elektronik kapı kilitler ve akıllı kameralar bulunuyor.

Akıllı asistan ve akıllı aydınlatma desteği

Alarm sisteminizi yönetmek için ayrıca Google Asistan ve Alexa Asistan servislerini de kullanabilirsiniz. Akıllı asistanlarla Yale Home uygulamasını eşleştirdiğinizde, alarmınızın durumunu sesle kontrol edebilir ve alarmınızı aktif ya da pasif hale getirebilirsiniz.

Evinizde olağandışı bir durum olduğunda alarmla birlikte aydınlatmanın devreye girmesi içinse Yale Sync Akıllı Ev Alarmı, Philips Hue çözümlerini de destekliyor.
Philips Hue aydınlatma kırmızı renkte yanarak evinize giren davetsiz misafirleri korkutuyor.

Alarmla birlikte devreye giren aydınlatma dışarıdan da görüleceği için komşularınızı da bilgilendirmiş oluyor.

Akıllı kilitlerle uyumluluk

Yale Sync Akıllı Ev Alarmı, şirketin akıllı kilitleriyle birlikte kullanılabiliyor. Bunun içinse Yale Sync Alarm Kilit Modülü satın almanız gerekiyor. Alarm sistemiyle akıllı kilit entegre edildiğinde, kapınız açıldığında Yale Home mobil uygulamasına anlık bildirim geliyor.

Duvar tipi kumanda nasıl çalışıyor?

Evde olduğunuz zamanlarda kapı girişine yakın bir noktaya monte edeceğiniz, duvar tipi kumandayı, alarmı aktif ya da deaktif etmek için kullanabiliyorsunuz.

Mobil uygulama içerisinden sistemi ilk kurarken atadığınız PIN kodunu kullanarak, alarmı aktif etmek, kısmen aktif etmek ve deaktif etmek mümkün.

Bunun için duvar tipi kumanda üzerindeki ilgili kilit simgesine dokunduktan sonra PIN kodunuzu girmeniz gerekiyor.

50 kullanıcıya kadar yetki paylaşımı

Yale Sync Akıllı Ev Alarmı’nın mobil uygulaması 50 kullanıcıya kadar destekliyor. Yani aileniz ya da ofisinizde bu sistemi kullanacaksanız, 50 kişi Yale Home uygulamasıyla alarmı yönetebilme yetkisine sahip olacak. Tuş takımının kullanıcı sınırı ise 10.

Pil ömrü 2 yıl

Yale Sync Akıllı Ev Alarmı’nın Smart Hub adlı ana kutusunun adaptörle beslendiğini ve elektrik kesintilerine karşı da içerisinde bir batarya bulunduğunu söylemiştim.
Smart Hub’a kablosuz olarak bağlanan sensör gibi diğer aksesuarlar ise dahili pil ile geliyor bahsettiğim gibi.

Her aksesuarın içindeki pil teknik olarak farklılık gösteriyor. Yale Sync Akıllı Ev Alarmı’ndaki aksesuarların pil ömrü normal kullanımda 2 yıl olarak öngörülmüş.
Pil seviyesi azaldığında sistem sizi bilgilendirerek, pilleri değiştirmeniz gerektiği uyarısında bulunuyor.

Yale Sync Türkiye satış fiyatı

Yale Sync Akıllı Ev Alarmı’nın 6 parçadan oluşan bu setinin fiyatı yaklaşık 3 bin TL.

Gayet başarılı bir ürün

Sonuç olarak, aylık üyelik gideri olmayan, kablosuz aksesuarları sayesinde kolay kurulabilen, mobil uygulama sayesinde telefon, tablet ve saatten yönetilebilen Yale Sync Akıllı Ev Alarmı, gayet başarılı bir ürün.

Yale Sync Akıllı Ev Alarmı incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

YouTube: http://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede